Українська Укр
Російська Рус
Email: Ollsvit@ukr.net
Skype: ПП ОллСвіт
Графік роботи: Пн.-Пт. з 9-00 до 18-00
Телефон: (0432) 69-19-75
Мобільний: +38-099-131-91-83
Мобільний: +38-097-448-53-88
Мобільний: +38-063-746-39-59
У кошику товарів: 0
Кошик порожній
Головна > Блог > Бармен не змішує напої, бармен створює смак!

Бармен не змішує напої, бармен створює смак!

2 травня 2017 р. 10:43
Нарешті банальні коктейлі відходять на другий план, а кількість поціновувачів гарних напоїв зростає. Кожен коктейль має не тільки свій смак, колір і подачу, але і свою передісторію.
Про барну культуру, її історію, новинки, і розвиток нам розповів Дмитро Харахондя, бар менеджер ресторану «AURA».

Оллсвіт: У будь-якій культурі є своя «стара школа», так звана класика, а що вважається класикою барної культури?
Дмитро: Класикою прийнято вважати коктейлі, створені до сухого закону в США (другої половини XIX - початку ХХ століття). Їх дуже багато, щоб конкретно класифікувати, як приклад можу назвати «Old Fashioned», «Negroni», «Americano», «Daiquiri», «Manhattan», «Dry Marini», а такі напої, як «Блакитна лагуна», «Лонг Айленд »,« Секс на пляжі »вважати класикою категорично не можна. Зараз багато барів намагаються відтворити коктейлі тих часів і методи їх приготування, тим самим відродити барну культуру.

О: Як Ви вважаєте, які невірні стереотипи переслідують барну справу?
Д: На жаль, багато хто вважає, що бармен - це людина, яка не має освіти, інтересу в розвитку і взагалі прийшла на бар, адже більше піти нікуди. Насправді це все не так. Щоб стати хорошим барменом необхідно володіти величезним багажем знань, для цього необхідно багато читати, практикуватися, відвідувати майстер-класи, різноманітні фестивалі та регулярно розвиватися в цій справі.
О: А які популярні тенденції Ви спостерігаєте?
Д: На сьогоднішній день, більшість прагне до якості. Коктейлі почали робити з гарного елітного алкоголю. Помітно прагнення до розвитку, наприклад, додавати не вже готовий сироп, лікер або біттер, а зробити його самостійно, щоб виділитися із загальної маси і запропонувати унікальні коктейлі. Уже не прийнято економити на напоях. При використанні алкоголю хорошої якості, виходить відмінна комбінація смаків. Завдяки такій якості коктейлів підвищується ранг закладу і рівень бармена.

О: Як часто Ви працюєте над створенням нових коктейлів, з якими труднощами стикаєтеся при цьому?
Д: Я часто працюю над створенням чогось нового. Це дуже цікавий процес, адже необхідно підібрати добре поєднувані інгредієнти в потрібній пропорції. Для мене більше труднощів склало підібрати назву новинок, це своерідне творче завдання. Я вважаю, що необхідно регулярно пробувати створювати щось нове, вивчати міксологію, експериментувати. Зовсім недавно ми склали нове барне меню, в яке увійшли авторські коктейлі. Сам процес розробки був дуже цікавим, адже я цим займався не один. У мене є відмінний колектив, який допомагав в цій справі. Я вважаю, що сила бару - в барній команді.
Оллсвіт дякує Дмитру за спілкування і приділений нам час, так само він приготував три коктейлі, які входять в нову барну карту і поділився складовими цих напоїв:


• Old Fashioned

1. Для початку насичуємо келих димом дубової дошки.
2. У шейкері просочити тростинний цукор біттером Angostura 2-3 деша.
3. Додати кілька крапель содової води і перемішати до розчинення цукру.
4. Налити житній віскі Bulleit 95 Rye 60 мл, наповнити змішувальний стакан льодом і перемішати, відфільтрувати в келих з кулькою льоду.
5. Прикрасити цедрою апельсина.
    

  
Ось він - представник класики бару.

• Elizabeth

1. Покласти в шейкер м'ятні листя 8 шт, налити ром Captain Morgan White 60 мл, сироп маракуйя 25мл, фреш апельсина 150 мл, фреш лайма 15мл.
2. Наповнити шейкер льодом і збити, після відфільтрувати в келих.
3. Красиво прикрасити.
    

  
 Це авторський коктейль, представник тики коктейлів який має чудову подачу і легкий освіжаючий смак.

• Violet sour

1. Налити в шейкер джин Tanqueray 45 мл, Riga бальзам Black Currant 25мл, сироп фіалка 25мл, лимонний фреш 30мл, білок, Orange біттер 1 Деш.
2.Сделать сухий шейк, після додати в шейкер льоду і зробити хард шейк.
3. Відфільтрувати в келих і прикрасити.
    

  
 Це одна з новинок в барній карті, коктейль має ніжний фруктовий смак в стильній лаконічною подачі.