Українська Укр
Російська Рус
Email: Ollsvit@ukr.net
Skype: ПП ОллСвіт
Графік роботи: Пн.-Пт. з 9-00 до 18-00
Телефон: (0432) 69-19-75
Мобільний: +38-067-445-17-85
Мобільний: +38-097-448-53-88 Viber
Мобільний: +38-063-746-39-59
Мобільний: +38-099-131-91-83
У кошику товарів: 0
Кошик порожній
Головна > Блог > Ми побували в гостях у Арт-пабі «BEEF EATER»

Ми побували в гостях у Арт-пабі «BEEF EATER»

2 березня 2017 р. 12:02
Стейк - найпопулярніша страва серед любителів м'яса. Є багато різновидів стейків, це залежить від того, яку частину туші обробляють. За назвою телячої вирізки можна визначити її зовнішній вигляд і смакові якості.
Щоб подивитися на приготування стейка і спробувати мармурове м'ясо, ми побували в гостях у Арт-пабі «BEEF EATER». Шеф-кухар Борис Сиченко провів нам екскурс по кухні закладу, розповів масу інформації про їжу і кухню в цілому, а також провів майстер-клас з приготування стейка Портерхаус. Що повідав нам Борис про стейки, як готував і яким вийшов результат - описано нижче в матеріалі (звичайно ж з фотозвітом!).
Сьогодні Борис готує на мангалі стейк Портерхаус. Цей стейк вважається самим ситним і смачним. Вирізають його із поперекової частини спини таким чином, що Т-подібна кістка розділяє два види м'яса, які мають два різних смаки. Адже м'ясо, зрізане з певної частини тушки, відрізняється жировим прошарком, м'якістю, наявністю кістки, що надає певного смаку і соковитості вже готовому стейку. Завдяки такій комбінації, Портерхаус може задовольнити навіть найвибагливішого гурмана.
Для сьогоднішнього майстер-класу шеф-кухар вибрав телячу вирізку з чорного бичка породи Ангус. Тому що ця порода вважається однією з найбільш підходящих для отримання мармурової яловичини. Щоб м'ясо набуло жирові прожилки, які надають йому мармуровості, існує два види відгодівлі бичка - трав'яна і кормова. Такий стейк вважається м'ясним делікатесом.
Період ферментації - один з найважливіших етапів підготовки м'яса. Борис вибрав стейк, який пройшов вологу витримку в гімалайській солі понад 14 днів. Таким чином м'ясо не потрібно маринувати і додатково готувати. Зберігають його в вакуумі, перед приготуванням воно повинно досягти кімнатної температури.
Перед приготуванням варто прибрати зайву вологу. На мангалі стейк готується не довше 15 хвилин, час залежить від бажаного прожарювання.

Шеф-кухар запропонував гарнір у вигляді овочів на грилі, які попередньо замаринував і виклав на сітку незадовго до готовності стейка.
Після зняття з гриля м'ясо 5 хвилин знаходиться в фользі для того, щоб відпочити, в цей час слід перевірити його температуру.

Так як наш стейк прожарювання Medium well, його температура дорівнює 60 градусам. Перед подачею Борис солить, перчить, додає трав для аромату і розігріву апетиту. Підкреслити смак мармурового м'яса шеф-кухар пропонує соусом BBQ власного приготування.

В арт-пабі «BEEF EATER» стейк подають на дерев'яній дошці, овочі, трави і горошини п'яти видів перцю гармонійно доповнили подачу страви. Смак, вид і аромат не залишили вибору визнати, що мармурове м'ясо дійсно є делікатесом.
Команда Оллсвіт дякує Арт-паб «BEEF EATER» за гостинність, а Борису за смачну їжу і приємне спілкування!