Українська Укр
Російська Рус
Email: Ollsvit@ukr.net
Skype: ПП ОллСвіт
Графік роботи: Пн.-Пт. з 9-00 до 18-00
Телефон: (0432) 69-19-75
Мобільний: +38-067-445-17-85
Мобільний: +38-097-448-53-88 Viber
Мобільний: +38-063-746-39-59
Мобільний: +38-099-131-91-83
У кошику товарів: 0
Кошик порожній
Головна > Публікації > Рекомендовані норми технічного оснащення устаткуванням закладу громадського харчування типу "Ресторан швидкого обслуговування (фаст-фуд)"

Рекомендовані норми технічного оснащення устаткуванням закладу громадського харчування типу "Ресторан швидкого обслуговування (фаст-фуд)"

1 вересня 2016 р. 17:17
------------------------------------------------------------------------
| N  | Устаткування: тип, |   Показник    |Градація за місткістю зали, |
|п/п | вид, найменування  |  потужності,  |           місць            |
|    |                    |продуктивності |----------------------------|
|    |                    |               |50-80|81-100|101-150|151-200|
|    |                    |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|  1 |         2          |        3      |  4  |   5  |   6   |   7   |
|----+------------------------------------+-----+--------------+-------|
|  1 |Теплове (електричне або газове)     |серія|  серія М800  | серія |
|    |                                    |М700 |              |  М900 |
|----+------------------------------------+-----+--------------+-------|
|1.1 |Печі пароконвекційні|     деко 1)   |  4  |  6   |  10   |   10  |
|    |універсальні        |               |     |      |       |       |
|    |(пароконвектомати)  |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.2 |Фритюрниці          |        л      |  4  |  6   |   8   |  10   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.3 |Плити конфоркові    |кв. м площа для|0,36 | 0,72 | 0,72  | 1,08  |
|    |(поверхня різна)    |    смаження   |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.4 |Плити               |кв. м площа для|0,22 | 0,35 | 0,42  | 0,64  |
|    |безпосереднього     |    смаження   |     |      |       |       |
|    |смаження            |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.5 |Плити               |кв. м площа для|0,22 | 0,35 | 0,42  | 0,64  |
|    |(жаровні)-гриль     |    смаження   |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.6 |Гриль прижимний     |       шт.     |  1  |  2   |   2   |   3   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.7 |Гриль ротаційний    |  кільк. шпажок|  -  |  4   |   4   |   4   |
|    |(планетарний)       |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.8 |Кип'ятильники       |     л/год.    | 25  |  25  |   50  |  50   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|1.9 |Макароноварки       |       л       | 25  |  50  |   50  |  100  |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|  2 |Роздавальне і барне 4)              |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|2.1 |Печі мікрохвильові  |        л      | 20  | 20   |  20   |   20  |
|    |(НВЧ)               |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.2 |Тостер              |       шт.     |  1  |  1   |  2    |   2   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.3 |Саламандер*         |       шт.     |  1  |  1   |  1    |   1   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.4 |Марміти сухі        |       шт.     |  1  |  1   |  1    |   1   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.5 |Термостати          |        л      |  5  | 10   |  10   |  15   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.6 |Теплові шафи        |    деко 1)    |  4  |  6   |  10   |  12   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.7 |Барні (буфетні,     |     компл.    |  1  |  1   |  1    |   1   |
|    |коктейльні)         |               |     |      |       |       |
|    |стойки***           |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.8 |Лінії роздавальні   |     компл.    |  1  |  1   |  1    |   1   |
|    |(комплект)****      |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.9 |Пристрої підігріву  |     тарілок   | 50  |  50  |   50  |  100  |
|    |посуду              |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.10|Каво(чає)варка      |      блок     |  2  |   2  |   4   |   4   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.11|Кавомолки (млинки   |       шт.     |  1  |   1  |   2   |   2   |
|    |кавові)             |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.12|Льодогенератори     |     кг/добу   | 10  |  10  |  20   |   20  |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.13|Вітрини (прилавки)  |  довжина, м   |  1  |  1,2 |  1,4  |  1,4  |
|    |охолоджувальні      |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.14|Охолоджувачі напоїв |       л       |  6  |  10  |   12  |  16   |
|    |та соків            |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.15|Ларі морозильні     |       л       | 200 |  200 |  200  |  200  |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.16|Спеціалізоване      |      шт.      |  1  |   1  |   1   |   1   |
|    |охолоджувальне      |               |     |      |       |       |
|    |устаткування        |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|2.17|Ваги настільні      |      шт.      |  2  |   2  |   3   |   4   |
|    |електронні          |               |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|  3 |Холодильне (технологічне)           |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|3.1 |Камери              |    куб. м     |  -  |  -   |   6   |   8   |
|    |середньотемпературні|               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|3.2 |Камери              |    куб. м     |  -  |  -   |   6   |   8   |
|    |низькотемпературні  |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|3.3 |Шафи холодильні     |       л       |1400 | 1800 |   -   |   -   |
|    |середньотемпературні|               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|3.4 |Шафи                |       л       | 400 | 400  |   -   |   -   |
|    |низькотемпературні  |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|3.5 |Ларі морозильні     |       л       | 200 | 200  |  300  |  400  |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|3.6 |Столи з             |       л       | 140 | 140  |  180  |  200  |
|    |охолоджувальними    |               |     |      |       |       |
|    |шафами              |               |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|  4 |Механічне                           |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|4.1 |Машини нарізки      |      шт.      |  1  |  1   |   1   |   1   |
|    |гастрономії         |               |     |      |       |       |
|    |(слайсери)          |               |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|  5 |Мийне                               |  -  |  1   |   2   |   2   |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|5.1 |Столи з мийними     |      шт.      |  2  |  2   |   2   |   2   |
|    |ваннами             |               |     |      |       |       |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|5.2 |Ванни мийні         |      шт.      |  2  |  3   |   3   |   4   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|5.3 |Утилізатори харчових|    кг/год.    |  25 |  25  |   25  |  25   |
|    |відходів            |               |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|  6 |Ваговимірювальне і                  |     |      |       |       |
|    |підйомно-транспортне (технологічне) |     |      |       |       |
|----+------------------------------------+-----+------+-------+-------|
|6.1 |Ваги настільні 5)   |      шт.      |  1  |   1  |   2   |   2   |
|----+--------------------+---------------+-----+------+-------+-------|
|6.2 |Візки вантажні      |      шт.      |  1  |   1  |   1   |   1   |
------------------------------------------------------------------------ 
Затверджено Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України 03.01.2003 № 2