Якому пароконвектомату віддати перевагу?
2 листопада 2016 р. 16:04
Пароковектомати бувають двох типів: бойлерного типу та інжекторного.
Основна відмінність бойлерного пароконвектомата від інжекторного - спосіб утворення пари.
Давайте порівняємо та розглянемо їх переваги та недоліки.
Пароконвектомат бойлерного типу:
переваги
- маємо можливість більш точно контролювати рівень вологи в камері.
- є можливість подачі пари в камеру при відносно невеликій температурі (до 100 °С)
- пара поступає в камеру в чистому вигляді
недоліки
- великі габарити апарата
- потребує більше часу на попередню підготовку (нагрів води в бойлері до утворення пари)
- ціна. При умові що апарати одного класу, то бойлерні моделі коштують більше.
Пароконвектомат інжекторного типу:
переваги
- невеликі габарити (в залежності від призначення)
- функція вприскування (інжекція) - для створення хрусткої скоринки у хлібобулочних виробах.
- ціна.
недоліки
- не можливо точно контролювати вологість в камері
- утворення пари за рахунок розігріву камери
Отже, використовуючи одну із систем пароутворення, в кінцевому результаті ми маємо майже едентичний результат.
Використання на професійній кухні пароконвектомата бойлерного або інжекторного типів дозволяє оптимізувати процес приготування різноманітних страв. Дає можливість шеф-кухарю втілювати нові кулінарні шедеври.
[Invalid module name]